27 Ocak 2010 Çarşamba

Santos Kurban İstiyor!

Beklenen oldu, Giovani Dos Santos sezon sonuna kadar kiralandı. Barcelona'dan Tottenham'a 6 milyon Euro'ya transfer olan Meksikalı'nın kiralık kontratında büyük ihtimalle bonservis opsiyonu olmayacak. Ancak Galatasaraylılar'ın asıl merak ettiği konu; "Kurban kim?"
İhtimaller üzerinde duralım:
a) Harry Kewell: Sakatlığı 2-3 ay sürecek, kontratı sezon sonunda bitiyor. Haldun Üstünel de İngiltere'de, Kewell da. Yönetici-futbolcudan ziyade arkadaşlık ilişkisi kuran bu ikilinin görüşmesinden, Kewell'ın sözleşmesini fesh edip (veya dondurup), yeni sezonda yeni sözleşme imzalamak üzere bir anlaşma çıkar mı? Olabilir.
b) Shabani Nonda: En büyük kozu, mevcut kadroda Avrupa Ligi'nde forma giyebilecek tek santrfor olması. Ama yöneticiler de teknik direktörler de uzaylı değil. Sizin, bizim düşündüklerimizi elbette onlar da gözden geçiriyorlar. 4-6-0 kimseyi rahatsız etmez.
c) Leo Franco: Sanırım Galatasaraylılar'ı en mutlu edecek olan seçenek bu olurdu. Hepsi Ufuk-Aykut ikilisiyle yola devam etmeye razı. Ancak bildiğim kadarıyla, bu ihtimal şimdi değil, sezon sonunda, o hep bahsettiğim Aslantepe'deki rüya kadro oluşturulurken gerçek olacak.
d) Milan Baros: Yok öyle bir ihtimal. Sözleşmesi uzatılacak tek adam.
e) A ve B şıkları: Bu seçenek, yeni bir golcü daha alınabilir ihtimalini içeriyor. Avrupa Ligi'nde oynamak kaydıyla tabii. Ne dediğinizi duyar gibiyim: "Kewell yeni sezonda dönsün de..."

Bu arada opsiyon maddesi mevcut ve rakam 7 milyon Euro. Hmm.. 5 milyon Euro'ya düşürmüş Haldun Bey. Kutlamak gerek.

38 yorum:

Unknown dedi ki...

Opsiyon oldugu söylendi ama sen daha iyi biliyorsundur abi . Umarım Nonda gider . Gio her türlü forvette oynar ..

O s c a r dedi ki...

Dos Santos da mi opsiyonsuz?

Kewell veya Nonda'dan biri ile yollar ayrilacak. Ayrilan Kewell olsa da seneye Nonda'nin da takimda kalmayacagi kesin. E Jo ve Dos Santos da geri donecekse Premier Lig'e, sil bastan mi transfer yapacagiz yazin?

Lafin kisasi, keske su adami opsiyonla alsaydik. 3-4 ay kalip gidecek olmasi uzucu.

Unknown dedi ki...

@ oscar

opsiyon bizde.

Adsız dedi ki...

opsiyon yoksa bosa bir transfer olur

UaslanA dedi ki...

Giovani kendisi mexika da bir televizoyn kanalina verdigi röportajda opsiyon var dedi?
Bu nasil is varmi yokmu simdi :D

tek ihtimali olan insanlarin hikayesi dedi ki...

Ben herkes kimin gideceğini merak ediyor sanıyordum. Halbuki tüm derdimiz opsiyonmuş.

danny dedi ki...

Hocam bu adam bizde potansiyelini ortaya koyarsa göz göre göre elimizden kayıp gitmesi üzer herkesi... Herkesin opsiyonu sormasının sebebi bu aslında...

Adsız dedi ki...

Eğer opsiyonsuzsa, kimin gideceği daha da anlam kazanıyor be üstat o yüzden tüm derdimiz..Düşünsene 4 aylığına gelecek bir veled için Kewell heba edilir mi?

UaslanA dedi ki...

Tekihtimal abi Kewelli bende cok seviyorum ama 32 yasinda sakatligi var ciger hhastaligi var durmadan ilac kullanmak zorunda.
Simdi Kewell gidiyorsa ben üzülmem acik konusuyim Dos santosun daha etkili olacagini düsünüyorum hem daha genc 20 yasinda zaten anlatmaya gerek yok nasil futbolcu oldunu.
Nondami gider Kewellmi gider fark etmez benim icin Giovani hepsinin yerini doldurur.
Bu takimdan Hakan Süküler felan giderken bukadar isyan yoktu ....
Yönetimin arkasindayim her zaman helal olsun hepsine.

Adsız dedi ki...

hocam selamlar.. kewell ın sözleşmesi dondurulsun.. daha sonra nonda gidince geri gelsin.. kewell gitmesin.. ne gerekiyorsa yapılsın.. para yoksa desinler biz öderiz..

Adsız dedi ki...

Benjani'yi de alıp Nonda'nın gönderileceği ve Kewell'in sözleşmesinin dondurulacağı söyleniyor.Ne dersin?

Adsız dedi ki...

Tabiki merak edeceğimiz şey opsiyon,Bu yaştaki bu yetenekdeki bir adamı getiriyorsan opsiyonu olup olmadığını merak edersin...Bunu neden garipsedinizki...Ayrıca şu Kewell duygusallığını anlamıyorum,bu adam değilmi bir önceki sozleşmesine göre %100 zam isteyerek karşımıza gelen...Kewell'ı parçalıyı giydiği için sevdik,aşkımız parçalıya isimlere değil,giden gider baki kalan ŞEREFLİ PARÇALIMIZDIR...

Adsız dedi ki...

Bence Harry Kewell'in sozlesmesi sezon sonuna kadar dondurulacak. Sezon sonunda anlasma saglandigi takdirde yenilenecek. Baros sakatken yerine oynasin diye Jo Alves, Kewell sakatken yerine oynasin diye Gio alindi. Ikisi de kiralik, sezon sonunda opsiyonlari hakkinda bir karar verilir. Simdi bir de Avrupa Ligi'nde oynayabilecek bir forvet lazim. Bu yabanci olursa, Nonda yuzde yuz yolcu demektir. Yerlilerden de Galatasaray'in Avrupa Ligi'nde forveti olma gorevini kaldirabilecek bir oyuncu yok maalesef. Tabii bir de on libero ihtiyacimiz var ama oraya transfer yapilmayacak gibi duruyor. Her neyse, her sey Halduncugumun yarin Dos Santos'la beraber Turkiye'ye gelip gelmemesine bakar.

ugur y dedi ki...

Turkspor.net'in KİM GİDECEK sorusuna Adnan Sezgin "Kimin gideceği henüz belli değil, yarından önce de belli olmaz.. Bugün bu konuda sonuç beklemeyin" dedi..

Evet yarından önce KİMİN GİDECEĞİNİN BELLİ OLMAYACAĞI bizzat ADNAN SEZGİN tarafından açıklandı..

OPSİYON VAR MI?
Turkspor.net'in DOS SANTOS SATIN ALMA OPSİYONU İLE SEZON SONU BONSERVİS BEDELİ OLARAK 10 MİLYON DOLAR ÜZERİNDEN Mİ GELDİ. sorusuna Sezgin "BONSERVİS BEDELİNE FELAN GİRMEYİN.." dedi..

Turkspor.net bu defa OPSİYON VAR MI? diye sordu..

Sezgin'in cevabı "EVET OPSİYON BİZDE.. OPSİYON VAR" oldu..

öyleyse
turkspor.net i izlemeye devam..

kaynak türkspor.net

Adsız dedi ki...

hacı hoşgeldin tekrar .Haldun üstünel dönecek mi acaba yoksa bi bomba daha var mı? bak bende kalp var ona göre söyle:))

Unknown dedi ki...

Transfer kapandı mı :)

Adsız dedi ki...

şu leo yu ve nondayı kapının önüne koysalar .. kaleyi ufuk ya da aykut a verseler .. Forvet mi yok a2 takımındaki aslanlardan birisi( Anıl , Cem , Berkin ) çıksa nondanın yerine o kadar kötü oynamasına imkan yok ..

Adsız dedi ki...

A + B + Robinho olsa keske. :D

Adsız dedi ki...

Tek ihtimalli Sen Tartısmasız Raşit altunsun... Sebepleri sölim.. Haldun'la Khalldon'un adaş oldugu haberi. Bir tek fanatikte çıktı...Senin Form sayfanda Birisi Sağlık kuruluyla iligili espiri yapmıştı.. Elano hakkında... Oda bugun Fanatik gazetesinde çıktı.. Halbuki bu espiri Sadece senin formspirng sayfandaydı.. Birde Robinho hakkında yazdıklarının aynısı gene fanatikte çıktı... Yani sen yha Fanatik galatasaray Muhabiri Raşit altunsun yada .))) Fanatikten biri buraları takip ediyor..

Unknown dedi ki...

fanatik gazetesi internetten topladığı uydurma haberlerle dolu zaten

Adsız dedi ki...

Hala ciddi ciddi e şıkkı (a+b) olasılığı da mı var? Devre arasında 4 yabancı transferi de görülmüş şey değil sanırım. Gio'nun opsiyonu olması da gayet sevindirici.

Kewell konusunda umarım a şıkkında anlattığın durum geçerli olur, en mantıklısı, en akıllısı da o. Gelecek sezon kadromuzda olacak şekilde 6 aylığına geçici olarak ayrılalım Kewell'dan. Gerek var mı bilmiyorum ama yönetime duyur taraftarın sesini, Kewell'a kimse doyamadı.

Utku H. Kevenoğlu

Murat1905 dedi ki...

Opsiyon olduğunu Dos Santos radyo programında belirtmişti ki senin ağzından teyidini almak güzel oldu hocam. Umarım Jo için de bir opsiyon sözkonusudur :)

Alalım şu Sercan'ı ve Hamit'i kapatalım transferi artık.

Adsız dedi ki...

Abi bir transfer daha var deniyor.Bu yönde bir bilgin var mı?Saygılar

Adsız dedi ki...

Usta yetmez mi bu kadar transfer sence? Haim Fresco artık devreye girmeli. Haim Fresco uyuma fenere sahip çık..:D

Unknown dedi ki...

Leo Franco'ya Boca'dan teklif geldiği doğru bir haber mi acaba?

koray dedi ki...

iki tane yıldız 'adayı' oyuncu 'kiralamak' yerine avrupada top koşturabilecek yabancı bir forvet alınabilirdi. jo form tutana kadar baroş iyileşir zaten. santosun mevkisinde de arda ve caner gibi iki yetenek var ki caner tam da sol açıkta kendini bulmaya başlamıştı. olur da kewell takımdan gider, bu iki kiralık istenen performansı veremez, takım da avrupada ve ligde tökezlerse işte o zaman medya taraftarın da desteğini arkasına alarak bu takımı itin götüne sokar.

Alpay dedi ki...

Abicim 7 MİLYONDAN 5'E DÜŞMÜŞ DERKEN KAFA MI BULUYORSUN,yoksa cidden mi?

Adsız dedi ki...

Usta seni takip etmek baya bir keifli benim için. Ama blog websense e takılıyor işyerinde can sıkıntısını gideremiyoruz. Var mı düşündüğün bir çözüm.

Sezoln dedi ki...

Alpay kardeşim artık şu abimize 'kafamı buluyorsun ciddimi' sorusunu sormayalım , bu durumda da kafa bulacak hali yok :D

POSTER BOY NYC dedi ki...

Nonda aydin ve aykut un icinde bulundugu bir transfer sekli ile sercani alabilirmiyiz sence ne diyosun????????

Murat1905 dedi ki...

Haldun Üstünel biraz daha İngiltere'de kalırsa hem Jo hem de Gio'nun üstüne para alacak, :D

Söylentilere göre Mancini bile ilallah demiş hatta Haldun Üstünel faktöründen dolayı anlaşamadığı Robinho'ya sahip çıkmış daha ne olsun :D

Maşallah Haldun Üstünel'e ve yönetimimize, Skibbe hatasından dönmenin meyvelerini topluyorlar.
Buradan Skibbe kötü hoca anlamı çıkmasın ama Frank hoca kadar oyuncular üzerinde karizması bulunan bir hoca da değildi. Nitekim Tottenham bugün Gio'yu transfer listesine koysa birçok dev kulüp kendisini almak için sıraya girerdi ama kendisi Frank Rijkaard isminin etkisiyle Galatasaray'ı tercih ediyor, çünkü aynı Jo gibi Frank ve Johan hocalardan öğrenecek çok şeyinin olduğunun farkında.

Keşke Sercan da bu denli akıllı olsaydı ve fırsatı varken başkanına baskı yapsaydı.

Çiftihtimalli dedi ki...

bu adam daha evvel "Jo" için, sözlükte ne dedi ? Bu transferi kiralık düşünenler futboldan anlamıyor vs demedi mi ? Ne oldu ? Adam kiralık ve opsiyonsuz geldi .. Sonra çıktı hatasını düzeltti, bir nevi özür diledi . Şimdi ise Dos Santos için aynılarını yazıp çizmiş ! Ve sizlerde bunlara itimat ediyorsunuz ! Pess .. Bu arkadaşa saygım sonsuz ancak o da diğer forum sitelerinden ya da bloglardan fazla bilgi sahibi değil . Bir gün mehmet şenol şifreleri bir gün tekihtimal ! Hadi mehmet şenol neyse de tekihtimalin kim olduğu belirsiz ! Attım tuttu misali .

UHK dedi ki...

@Çiftihtimalli

Arkadaşımız o yaptığı hatayı özür dileyerek düzeltti ve sonra opsiyonun olmayacağını, olsa da süs olacağını söyledi ve onda da haklı çıktı.

Onun dışında Elano transferini adı geçmiyorken söyledi, Neill'i ismi vermeden tarif etti, Jo'yu da aynen ismi vermeden yaşı, geldiği ülke ve Avrupalı olmayışı ile bildi, Jo geldiğinde herkes transferin bittiğini sanarken o 1 hafta içinde bir önemli oyuncunun daha geleceğini yazdı, sonra "meksika fasulyesi" diyerek ismi de ima etti.

Bunların hepsini tutturdu, daha ne istiyorsunuz? bir "kiralık" hatası ile tüm güven kayboluyorsa o zaman siz transferle alakalı tek kelime okumayın bir yerde.

Çiftihtimalli dedi ki...

@UHK

Madem o kadar çok bilgi sahibi, madem ki sallamıyor ! Kimin gideceğini de bilsin ! Kewel,Nonda,Leo hep adı gibi ihtimal . Jo ve Santos'u duymayan kalmadı, daha önce ki forumspring adresinde yüzlerce isim söyledi ! Kusura bakma ama o kadar ismi ben sallasam ben de bilirim . Yazın ki Elano,Keita transferlerini daha önce sözlükte 1-2 kişi daha bilmişti . Ayrıca ScoutGs'yi de unutmamak lazım . Neyse, siz tekihtimale devam edip kendinizi kandırmaya devam edin ..

Bu arada, adamı karalamıyorum yanlızca fazla abarttığınızı düşünüyorum.

koray dedi ki...

@çiftihtimalli,

kimsenin kimseyi kandırdığı yok. bu arkadaş gelip de kimseye şunu alacağız bunu alacağız demiyor. buradaki insanların ısrarları sonucu bildiği ya da tahmin ettiği kadarıyla üstü kapalı cevaplar veriyor. ben transferleri herkezden çok bilirim gibi bir iddiası da yok, hiç olmadı.

güzel yazıyor çiziyor insanlar da takip ediyor ama bu nedense birilerinin baya zoruna gitmiş anlaşılan. size ne kardeşim isteyen dilediğini takip eder. doğru veya yanlış bunun muhasebesini yapmak kimseye düşmez.

Adsız dedi ki...

Hocam, eksi sözlükte bir yazar "Jenas, Galatasaray'a Geliyor" manasında bir entry girmiş.

Amacım cidden geliyor mu diye sormak değil. Ama böyle oyuncuların sene sonu vs gelme ihtimali var mı?

Adsız dedi ki...

Kurban belli oldu.Nonda gitti...

portisticks dedi ki...

http://portisticks.blogspot.com/

Sayın tek ihtimali olan ve diğer arkadaşlar, sizleri bloguma fikirleriniz ve yorumlarınızla beraber davet ediyorum.