24 Ocak 2010 Pazar

Aaaarı Vız Vız Vız...

20-21 yaşlarındasın, Süper Lig'de Gaziantepspor gibi önemli bir kulüpte ilk 11'de forma buluyorsun, Ali Sami Yen Stadı'na çıkmış, Galatasaray'a karşı oynuyorsun. Bundan daha büyük heyecan, bundan büyük keyif olabilir mi? Ligde ikinci yarı yeni başlamış, takım olarak büyük sıkıntılarınız yok. Maç berabere devam ediyor, kazanma ihtimaliniz var. Önünüze gelen her adama çift dalmaktan sarı kart görmüşsünüz ve kendinize yapılan faul verilmedi diye yardımcı hakeme dönüp, "Allah belanı versin" diye haykırıyorsunuz. Ben olsam avuçlarımı göğe açar, "Allahım sana şükürler olsun" diye dua ederdim, böyle fırsat gelmişken ayağıma. Ahmet Arı, kırmızı kart suratında patladı, takımının kaderiyle oynadı. Umarım bundan ders almıştır.

"Bu da bizim Maaamut" şakası geliyor aklıma Cem Yılmaz'ın, her "Mahmut" adını duyduğumda. İsminden mi kaybediyor bilmiyorum Mahmut Bezgin ama Gaziantepspor Yönetimi, 8 yabancı kontenjanı dolu olmasına rağmen yabancı bir kaleciyle anlaşmaya çalışıyor bir süredir. Ayıptır, Türk futboluna yazıktır. Mahmut'un daha ne yapması gerekiyor ki o kalede kalması için? Penaltıdan çok fazla bahsetmeye gerek yok. Ama Nonda kafaca bitmiş, o soğukta tribüne koşan adamlara ıslık yakışmadı diyemem. Onlar da tepki göstermekte haklıydılar. "6 aylık paramı versinler gideyim" dedi Shabani Nonda. Bizim ülkenin suyunu içen her adam duygusala bağlıyor anlaşılan. Profesyonelce duygular tabii bunlar. O da haklı.

Caner Erkin'in Ziraat Türkiye Kupası maçlarından bu yana orta sahanın sol tarafında gösterdiği performans parmak ısırtan cinsten. Kader Keita'dan farkı, beyaz olması ve solda oynaması. Ama örnek alması gereken adam Keita değil. Aldığı her topta ileriye gitmeyi düşünmesi güzel. Fakat bazı pozisyonlarda boşta arkadaşları varken bencilce davrandı, takım oyununa ayak uydurması lazım. Bunlar ufak detaylar tabii. Pasları, ortaları ve top rakipteyken hücum prese katkısı sahiden keyif ve umut vericiydi.

Lucas Neill'a tek maçta değer biçmek doğru olmaz. Basit oynamak modern futbolda aranan özellik oldu. Elbette bir uyum süreci geçirecek. Ama ya Leo Franco tam bir facia ya da Neill'da bir arıza var. Ben hakkımı ilk seçenekten yana kullanıyorum. Neill gayet faydalı olacak gibi.

Sadece 3 puan değil, bu maçtaki en büyük kazanç Jo'nun ta kendisidir. Hava hakimiyeti, top tekniği, fizik gücü, hücum presi, sadece oynaması değil, arkadaşlarını da oynatması, Gaziantepspor'un kilidini çözdü. Tam Galatasaray kültürünün golcüsü. Hani Hakan Şükür'ü andıran cinsten. Futbol karakteri olarak konuşuyoruz elbette. Bir maç değil, bir devre bile oynamadı henüz. Bu yorumlar erken ama gayet umut verici, gayet heyecanlı bir adam Jo.

7 yorum:

Enes Emin dedi ki...

jo'nun ayakkabısına hasta oldum:) çok yakışıyo ayağına...

Adsız dedi ki...

caner'in satış opsiyonu ne kadar ?

Adsız dedi ki...

Abi bu adam 4 ay sonra dönecek mi sence ?
Kişisel fikrini çok merak ediyorum.

tek ihtimali olan insanlarin hikayesi dedi ki...

Caner'in 3.5 milyon Euro. Jo'yu Dünya Kupası'na gitmeden kimse alamaz.

Adsız dedi ki...

uzun boylu golcüyü özlemişi beaa

Adsız dedi ki...

jo'nun tekrar premier lig yada ispanya ligi gibi üst düzey bir ligde gözde olabilmesi türkiye ligi aracılığıyla pek mümkün olmaz gibi geliyor bana. özellikle dünya kupasında, burda göstereceği performans ne olursa olsun oynayamaz diye düşünüyorum. büyük olasılıkla milli takıma bile çağrılmaz. adriano'su, baptista'sı, pato'su, grafite'si falan varken brezilya'nın jo'ya sıra gelmez. eğer çok ekstra şeyler şeyler olmazsa manchester city bizden alacağı 7-8 milyon dolara rağzı olur sezon bitiminde. ama caner erkin yakında iyi para edeceğe benziyor. zaten dünya gençler şampiyonasında final oynadığımız sene nuri ile birlikte turnuvanın en iyi oyuncularındandı. o turnuvadan anderson yıldız oldu, nuri için hala umut var, bu seneye kadar caner sınıfta kalmıştı. sanırım beklenen patlamayı yapıcak.

Unknown dedi ki...

Neill çok güven veriyor gerçektende ;)