23 Ocak 2010 Cumartesi

Giovani Dos Santos Geliyor mu?

Barcelona altyapısında Messi ile beraber yetişen bu çocuğun Galatasaray'la anlaşmasının da önüne geçtik "Ne gerek var" boyutlarında dolaşmaya başladık. "Çok kaliteli olsaydı Barcelona bırakır mıydı" ve "Tottenham oynatmaz mıydı" semalarında geziniyoruz.
Şu bir gerçek ki Giovani Dos Santos çok yetenekli. Sol açık ağırlıklı olmak üzere sağ kanatta ve forvet arkasında oynayabilir. Harry Kewell'ın sakatlığı malum. Ancak o bölgenin efendisi zaten Arda'dır. Caner'in yükselen formu da düşünülürse.. Yine de bu işin birkaç açısı daha var..
Bu çocuk Galatasaray'la sözleşme imzalayacak mı bilmiyorum, ama bildiğim bir şeyler var ki, Rijkaard'ın Santos'u çok istediği. Eğer Rijkaard istiyorsa, ihtiyacı var demektir. Ayrıca yeniden patlama ihtiyacı hisseden Giovani, tıpkı Kewell, Baros ve Keita gibi rotasını İstanbul'a kırıp, Sarı-Kırmızı formayla "İşte ben buyum arkadaş" demek isteyebilir. Bunu yaparken iyi de para kazanabilir.
Dos Santos'u, Ronaldinho ve Messi'nin estiği bir dönemde A takıma çıkaran Rijkaard, elbette ondan sol açıkta faydalanmak isteyecektir. Sağda Keita'nın, ortada Arda ve Elano'nun, onların arkasında da Sarp veya Topal'dan birinin oynaması, Galatasaray'ı Süper Lig'de şampiyonluğa pekala götürebilir. Ancak...
Dos Santos'un gelişi, Nonda'yı götürecektir. Bu durumda Avrupa Ligi'nde santrfor kim olacak? İşte sizin aklınızdaki tüm bu soruları emin olun Rijkaard da, Neeskens de, Haldun Üstünel de Adnan Polat da düşünüyor. Ve hepsinin bir çözüm planı mevcut.
Bir de dip not; son anda ters köşe yapıp, Avrupa Ligi'nde oynayacak sürpriz bir golcüyle karşılaşabiliriz. Ne derler bilirsiniz.. Burası Galatasaray. Burada transfer bitmez!

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Solak olmasına rağmen en iyi oynadığı pozisyon sağ forvettir.

gökhan dedi ki...

gelmesini isterim. eğer getirebiliyorsak ne büyük başarı...

Alpay dedi ki...

Giovani Dos Santos bu takımda ya level atlar,ya da çok kötü çakılır,ama Rijkaard faktörü ile çıkışa geçme ihtimali yüksek.Gerçekleşmesini isterim,tek handikapı bu transferinofansif anlamda çok güçlü olmamıza karşın,sanki aç gözlülük gibi gelecek olması biraz bana,ama buna karşın,tezat bir biçimde Nonda'da giderse bir strikerımız kalmayacak.

Adsız dedi ki...

Hala defans ve forvet oyuncularını peşindeyiz ama bence en büyük zaafımız ortasahada oyunun her 2 yönüyle oynayan mesela Hamit gibi bir futbolcuya ihtiyacımız yok mu sizce...

cukurbagliyucel

Adsız dedi ki...

Bence işin en başında plan şu şelikdeydi;

---------------Kewell-------
Dos Santos------Arda--------Keita
----------Sarp-------Elano------

EŞimdi Kewell sakat..Haliyle Avrupa'da oynayacak forvet kalmadı. Eğer Jo'dan önce Kewel sakatlansaydı bence Jo alınmazdı. Şimdi Kewell'ın sakatlığı Dos Santos transferini başka bahara atabilir..

hakan89 dedi ki...

ya ne nonda si gorduk kupa macinda ,adam agir vasita ,a nonda yla cikmisiz a bir eksik bence ayni ,konya ya atar ama madride bence nonda ,felan hikaye ,adamlara bak nonda mi var yok kim var aguero esstir dos santos,adamlar ille de striker demiyor ki!yapmayin daha22 yasinda adam ,yildiz hatirlayin bu cocgu daha3 yil evvel ,imrenek izliyorduk !abi ters kose HUNTELAR olur mu!

danny dedi ki...

kağıt üstünde mantıklı olan hamleler gerçekte öyle olmayabilir. Nonda'nın takım içerisinde çok sevildiği biliniyor. Ayrıca, her ne kadar çok ağır olduğu, sisteme ayak uyduramadığı gerçek olsa da adamın attığı goller de gerçek. FM diliyle söyleyecek olursak, kısa zamanda bu kadar çok transfer takımda "lack of harmony" yaratmaz mı sence ?

POSTER BOY NYC dedi ki...

usta sen ogan tarhan misin??